Voor tandarts offerte vergelijken, een betere marktwerking en meer transparantie in de tandheelkundige zorg.


Check hier gratis uw offerte implantologie
Indien u een implantaat nodig heeft, vraag dan altijd eerst een prijsopgave.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden deze behandelingen tot circa € 900. Daarboven zijn de kosten voor eigen rekening. De prijzen voor het plaatsen van implantaten variëren sterk. Het is daarom belangrijk te weten waarvoor u precies betaalt en hoeveel. Het verschil kan oplopen tot 40 %. Op deze website kunt u bekijken hoe uw tandarts zijn offerte heeft opgebouwd.
 
Het is tot op heden nog niet mogelijk om de kwaliteit van de behandeling objectief te vergelijken. Er zijn echter wel grote verschillen in de kosten;  deze willen we inzichtelijk maken.
 
Alle behandelende tandarts/implantologen voldoen aan de wettelijk gestelde eisen (big-registratie en evt. een registratie van de nvoi). Sommige  behandelaars zijn tevens aangesloten bij KRT(kwaliteits register tandheelkunde). 

Geld besparen
Uw offerte is samengesteld uit verschillende behandelcodes. Bij deze UPT-codes horen maximaal tarieven die zijn vastgesteld door de Nederlandse overheid.Tandartsen zijn verplicht om deze tarieven te gebruiken bij hun declaraties aan uw zorgverzekeraar .Dentalyzer verduidelijkt deze UPT-codes.De NZA heeft een advies uitgebracht aan minister Klink hierin werd voorgesteld om de tarieven in 2011 vrij te laten!!!
Indien de behandelkosten hoger zijn dan de vergoeding die U van uw verzekeraar ontvangt kunt U over de kosten, die U zelf moet betalen, onderhandelen.Dentalyzer geeft aan waar kosten bespaart kunnen worden en welke codes gebruikt worden !!

Zoek een tandarts
Deze website helpt u bij het vinden van een tandarts/implantoloog die bij u past. Dit dan betekenen, dat u een tandarts zoekt met zeer scherpe tarieven, of een behandeling in een van de exclusievere klinieken, met een daaraan gekoppeld prijskaartje. Door efficiënt te werken, alternatieve  implantaatsystemen te gebruiken, en goede prijsafspraken met de tandtechnieker te maken, kunnen de behandelkosten, naar onze mening, aanzienlijk omlaag, zonder dat dit ten koste gaat aan de kwaliteit .